Колеги днес сменях гарнитура на капака,за пръв път поглеждам по навътре,но за пръв път виждам такова нещо.Все едно някой е наглясал грес навсякъде.Знам че италинците не сменяват масло с хиляди,но сигурно преди да я купя,някой я е покарал 50 000 -100000 хил без да го смени.От 2 години я имам колата,около 30хиляди съм навъртял,проблем не ми е създавало,но сега се наложи да сменя гарнитурата.Въпроса ми е към вас колеги,защото знам че повечето са отварали такива двигатели,отделно има и доста майстори из форума,кажете трябва ли да се тревожа,досега така съм карал,да не вземе нещо да стане.Не съм нито майстор,нито отварям двигатели всеки ден и затова се допитвам до вас.Все пак смених гарнитурата и събрах всичко,защото от утре ми трябва колата и няма как.Но дали за напред трябва да направя някаква процедура да се изчисти тази гняз гадна.Ето и няколко снимки.Благодаря на всички исказали мнение.Весели празници
Известие
Collapse
No announcement yet.
Гарнитура на капака
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщениемерси колеги за отговорите,надявам се тая промивка да не е некой химикал,от който да оправя едно пък да разваля две
http://www.senax.bg/eshop/product/47...ana-maslo.html
също и тази: http://www.senax.bg/eshop/product/42...dvigateli.html156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщениеблагодаря156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
След като колата не ти създава проблеми, не се занимавай с промивки по мое мнение-наистина е нож с две остриета понякога.Маслото по принцип измива всичко, ти с какво караш? За тия 30 хиляди колко пъти си го сменял?Тоест, идеята ми е карай с по тънко масло - 5/40 и го сменяй по често няколко пъти.Last edited by fred; d.m.y г., 10:57.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Такъв занемарен двигател не знам коя добавка ще го почисти...Погнусих се от снимките. Само с изстъргване на тази гняс , разглабяне със следваща водоструйка предполагам се оправя такова чудо? Някой да е чистил такъв мотор?Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Чилстил съм много по-зле на вид мотор. В картера каква гледка е ако знаете....Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Според мен си сменяй по често маслото и най важното наливай качествени масла. Постепенно ще се поизмие, но задължително си почисти масления сепаратор - най вероятно е доста позадръстен, като гледам какво е под капака
Потърси с търсачката - и за него има теми.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
Comment