Известие

Collapse
No announcement yet.

Гарнитура на капака

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гарнитура на капака

Колеги днес сменях гарнитура на капака,за пръв път поглеждам по навътре,но за пръв път виждам такова нещо.Все едно някой е наглясал грес навсякъде.Знам че италинците не сменяват масло с хиляди,но сигурно преди да я купя,някой я е покарал 50 000 -100000 хил без да го смени.От 2 години я имам колата,около 30хиляди съм навъртял,проблем не ми е създавало,но сега се наложи да сменя гарнитурата.Въпроса ми е към вас колеги,защото знам че повечето са отварали такива двигатели,отделно има и доста майстори из форума,кажете трябва ли да се тревожа,досега така съм карал,да не вземе нещо да стане.Не съм нито майстор,нито отварям двигатели всеки ден и затова се допитвам до вас.Все пак смених гарнитурата и събрах всичко,защото от утре ми трябва колата и няма как.Но дали за напред трябва да направя някаква процедура да се изчисти тази гняз гадна.Ето и няколко снимки.Благодаря на всички исказали мнение.Весели празници
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 1.8TS

Няма какво да му стане ,но е добре при следваща смяна на маслото да направиш една промивка преди да налееш новото масло.
    sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

..

В смисъл промивка,с нещо определено ли,или с друго масло.И как става по точно тя
      Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

с добавка която се слага в старото масло
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

..

мерси колеги за отговорите,надявам се тая промивка да не е некой химикал,от който да оправя едно пък да разваля две
          Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщение
            мерси колеги за отговорите,надявам се тая промивка да не е некой химикал,от който да оправя едно пък да разваля две
            заповядай доста коли са минали с тая и няма проблеми
            http://www.senax.bg/eshop/product/47...ana-maslo.html

също и тази: http://www.senax.bg/eshop/product/42...dvigateli.html
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

..

благодаря
              Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщение
                благодаря
                даже първата е точно за твоя проблем взимай и слагай
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Понякога тези добавки са нож с 2 остриета, тъй като остатъци от тази гряз могат да попаднат в маслените магистрали, но като гледам явно при колегата положението е така или иначе тревожно.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999

Comment

След като колата не ти създава проблеми, не се занимавай с промивки по мое мнение-наистина е нож с две остриета понякога.Маслото по принцип измива всичко, ти с какво караш? За тия 30 хиляди колко пъти си го сменял?Тоест, идеята ми е карай с по тънко масло - 5/40 и го сменяй по често няколко пъти.
                    Last edited by fred; d.m.y г., 10:57.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

..

Еми от както съм я взел,сменям всичко стриктно както си е и на време със маслото което производителя е предназначил.Каквото и да се развали го оправям,сменявам и така нататък
                      Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Явно това е срещана гледка на коли от Италия.Това е Ауди
                        Attached Files
                        CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                        Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Такъв занемарен двигател не знам коя добавка ще го почисти...Погнусих се от снимките. Само с изстъргване на тази гняс , разглабяне със следваща водоструйка предполагам се оправя такова чудо? Някой да е чистил такъв мотор?
                          Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                          Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                          Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Чилстил съм много по-зле на вид мотор. В картера каква гледка е ако знаете....
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Според мен си сменяй по често маслото и най важното наливай качествени масла. Постепенно ще се поизмие, но задължително си почисти масления сепаратор - най вероятно е доста позадръстен, като гледам какво е под капака
                              Потърси с търсачката - и за него има теми.
                              sigpic
                              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
                              X